Skip to content

Rólam

Dudar Feri vagyok, mulatós zenész. 1974-ben születtem a Fejér megyei Enyingen. Gyerekkorom óta Kislángon lakom. 1985-ben a szüleimtől kaptam egy harmonikát, mivel elég nehéz hangszer sajnos az első próbálkozásaim sikertelenek voltak. Ezt látták a szüleim, így megleptek egy orgonával amin hamar sikerült megtanulnom játszani. Otthon képeztem magam, majd 1993-ban másik két mulatós zenész kollégámmal megalapítottuk a Moment együttest. Nagyon hamar népszerűek lettünk. Rengeteg bált, lakodalmat, rendezvényt zenéltünk a megyében, amikor egyszer csak úgy gondoltam, hogy beiratkozom zeneiskolába. Itt rájöttem, hogy nem is tudok zenélni. Rengeteg olyan dolgot tanultam amit addig nem tudtam és végül sikeres vizsgát tettem Payer Öcsiék iskolájában. 

Ahogy teltek az évek, egyre több olyan felkérés érkezett ahol csak egyedül kértek fel a rendezvényekre, majd a későbbiekben sok sikeres év után feloszlott a zenekar. A megyében szerencsére számos rendezvény hangulatáért voltam felelős, így szinte mindenhol ismernek, de mindig éreztem hogy többre vágyom….

Nem túl régen úgy hozta a sors, hogy szintén egy nagyszabású falunap hangulatáért voltam felelős, ahol a sztárvendég Postás Józsi volt. Váltottunk pár szót és számot cseréltünk. Nem sok idő elteltével Józsi megkeresett egy kéréssel,hogy kísérjem el egy fellépésre háttérzenészként. Megtisztelve éreztem magam, hogy felkért és szívesen elfogadtam a kérését. „Mondhatni itt kezdődött minden.” Az út során szóba került a munkásságom és ezt követte szintén egy felkérés a részéről, ahol ő volt a szervező és nem volt elég mulatós zenész, így saját műsorommal állhattam a közönség elé. Ezután ő volt aki megerősített abban, hogy amit csinálok az jó és ezt tovább kell fejleszteni, saját dalokkal. Rengeteget segített és segít is, amiért nagyon hálás vagyok és leszek is mindig neki. Mondhatom, hogy Ő a mentorom és barátom. Rövid időn belül munkához is láttunk. Kezdetben ismert mulatós tradicionális dalokat dolgoztunk át, de valami hiányzott. Majd hegedű hangjával tettük teljessé a hangzást. Ez visz a dalokba különlegességet.
 
Ezután nem is váratott sokat magára az első saját dalom, ami a Végig a házsoron címet kapta. Izgatott voltam, hogy milyen reakciót fog kiváltani az emberekből. Nem egyszerű megalkotni egy dalt, de szerencsére rengeteg pozitív visszajelzést kaptam és rövid időn belül a televízióban is előadhattam. Az első televíziós felvételen nagyon izgultam, mert hihetetlen volt számomra, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget, hogy megmutathatom magam a képernyőn is. A dalomhoz készítettünk egy videó klipet, amiben segítségemre volt Grósz Szabolcs aki remek munkát végzett. Köszönöm neki. Kis idővel ezután elkészült még pár másik szerzemény is és hamar megszületett az ötlet, hogy legyen belőle album, már csak kiadót kellett találnunk. Közben adódott  ismét egy nagyszerű lehetőség számomra. A Trimedio csoport kiadványa a Sztárlimonádé mellékleteként megjelenő Limonádé Aranyalbumra felkerülhetett a Végig a házsoron című szerzeményem aminek köszönhetően ezzel a dallal Platina lemezes előadó lettem 2019 nyarán. Így nem volt már kérdés a kiadó személyét illetően. A Trimedio csoport segítségével megjelenhetett első lemezem 2019 novemberében, Végig a Házsoron címmel. Óriási örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy életem első saját lemeze elkészülhetett és megjelenhetett. Amiért köszönettel tartozom: Postás Józsinak és a Trimedio csoportnak.
 
Elindultam az úton amit mindig is szerettem volna, hogy a dalaimmal bejárhassam az országot és országos népszerűségre tegyek szert, mint mulatós zenész. Szerencsére most már folyamatosan részt veszek számos mulatós műsor televíziós felvételein és különféle rendezvényeken szórakoztathatom a közönséget  mulatós műsorommal. Nagyszerű érzés az a szeretet, kedvesség amit a műsoraim alkalmával a közönségtől kapok viszonzásul.